Στο φως του φεγγαριού

Στο Διαχρονικό Μουσείο της Λάρισας, η σύγχρονη τέχνη συνομιλεί με την Ιστορία
8 Μαΐου 2014
geni-tzami-larisa
Ο σύλλογος επανέρχεται στη συνήθη λειτουργία του
12 Σεπτεμβρίου 2018
sto-fws-tou-fegariou

Από το μπαλκόνι του Αιγαίου σε ένα μαγευτικό τοπίο, στο Κάστρο της Βελίκας, όπου η ιστορία συναντά την φυσική ομορφιά και την απογειώνει, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία με την Πανσέληνο» θα έχουν την ευκαιρία ντόπιοι, επισκέπτες και παραθεριστές να παρακολουθήσουν την εκδήλωση «Στο φως του φεγγαριού» το Σάββατο 25 Αυγούστου 2018 και ώρα 21:00.

Την αυλαία ανοίγει το θεατρικό δρώμενο «Η νοσταλγική Πανσέληνος του Φιλοκτήτη» όπου οι Αχιλλέας Αρχοντής, Θεόδωρος Σουλιώτης, Κωνσταντίνα Βατζιά και Ραφαήλα Γκουντάρα θα απαγγείλουν απόσπασμα από τη διασκευή του γνωστού Φιλόλογου – Συγγραφέα, Οδυσσέα Τσιντζιράκου «Φιλοκτήτου Μελιβοίας Άνακτος Κάθαρσις».

Η εκδήλωση κορυφώνεται με την «Ελένη των φεγγαριών», την μεγάλη καλλιτέχνιδα με τη βελούδινη φωνή, το ιδιαίτερο ύφος μουσικής και την αναμφισβήτητα διακεκριμένη πορεία στο χώρο, Ελένη Δήμου, όπου σε πλήρη αρμονία με το φυσικό φαινόμενο της βραδιάς θα μας ταξιδέψει μαζί με την μπάντα της και τα υπέροχα τραγούδια της.

Για τη διευκόλυνση της μετάβασης του κοινού προς και από το Κάστρο, το λεωφορείο του Δήμου θα εκτελεί δρομολόγια από τις 19:30 έως τις 20:45 με αφετηρία το δημοτικό αναψυκτήριο στην Πλατανιά.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αγιάς «Καλυψώ» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βελίκας «Φιλοκτήτης» υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

ΧΟΡΗΓΟΙ Δ.Ε.Υ.Α Αγιάς – Kokkino Nero Travel Buca, Spitaki, Θέρος, Μουράγιο, Ηλιάτορας, Velicafe, Il fiore, Ostria, MrLed.gr. αρτοποιείο Δαλδά, ενοικ.δωμάτια Garden House, Ξαστεριά