Ενδιαφέρουσα ημερίδα με την συμμετοχή και του Συλλόγου μας

diakrish-diaxronikou-mouseiou
Διάκριση του διαχρονικού μουσείου
12 Σεπτεμβρίου 2018
egra-xristou-samara
Δύο έργα του Χρ. Σαμαρά στο Διαχρονικό Μουσείο
10 Δεκεμβρίου 2018
sullogos-filwn-diaxronikou-mouseiou-larisas

«Το Πύθιο Ολύμπου από την Αρχαιότητα ως το Βυζάντιο»

Ημερίδα με τίτλο «Το Πύθιο Ολύμπου από την Αρχαιότητα ως το Βυζάντιο » διοργανώνει στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας την Δευτέρα, 10/9/2018 στις 19:30μ.μ. ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πυθιωτών Λάρισας «Οι Σελλοί του Ολύμπου».

Συνδιοργανωτές της σημαντικής αυτής επιστημονικής ημερίδας είναι η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ελασσονιτών «Δίκτυο Περραιβία», ο όμιλος Φίλων θεσσαλικής Ιστορίας, ο σύλλογος φίλων Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας, ο πολιτιστικός Σύλλογος Πυθίου Ολύμπου «Πύθιος Απόλλωνας» και η ιστορική λαογραφική ένωση Λάρισας «Αλησμόνητες Πατρίδες», υπό την αιγίδα του Δήμου Λαρισαίων και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Στην ημερίδα θα μιλήσουνε οι εξής επιστήμονες:

Η Γιαλούρη Άννα Αρχαιολόγος ΕΦΑ Μαγνησίας με θέμα «Παρουσίαση του έργου ανάδειξης του μεταβυζαντινού Ναού της Παναγίας Πυθίου»,

η Τσιμπίδα Ελένη Αρχαιολόγος ΕΦΑ Τρικάλων με θέμα « Τοιχογραφίες του μεταβυζαντινού Ναού της Παναγίας Πυθίου»,

η Βουβούση Μαρία Φιλόλογος Ερευνήτρια με θέμα «Ιστορικά στοιχεία για το Σέλος (Πύθιο)», ο Σπανός Κώστας Εκδότης Θεσσαλικού Ημερολογίου με θέμα «Το Πύθιο τον 16ο Αιώνα», ο Καραγκούνης Δημήτρης Αρχιτέκτων Προϊστάμενος αρχαιολογικών έργων και μελετών ΕΦΑ Λάρισας με θέμα «Η ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων της Περραιβικής Τρίπολης», Helly Bruno Γάλλος επιγραφολόγος με θέμα «Οι αρχαίες επιγραφές του Πυθίου», ο Τζιαφάλιας Θανάσης επίτιμος έφορος Αρχαιοτήτων με θέμα «Οι ανασκαφές στην Περραιβική Τρίπολη».

Την ημερίδα θα παρουσιάσει η πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου Πυθιωτών Λάρισας Σοφία Κανάκη.

Στο τέλος της ημερίδας θα εμφανιστούνε οι καλλιτέχνες αρχαιοελληνικής Μουσικής Ειρήνη Μιχαήλ με Απολλώνειο Ορφική Λύρα και ο Βασίλης Μιχαήλ με Βάρβιτο και θα αποδώσουνε αρχαία ελληνικά άσματα.

Πηγή: larissanet.gr